תחרות פורים • מנות סברינה אישיות (באבא או-רום) – גילה, אלעד

    גילה No Comments on תחרות פורים • מנות סברינה אישיות (באבא או-רום) – גילה, אלעד
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    העוגות נאפות בתבניות עגולות קטנות. אחר כך יוצקים עליהן סירופ חם בטעם רום, מברשים אותן בריבת מישמש חמה ולבסוף עושים בהן חתך וממלאים בקצפת (חלבית או פרווה) מתובלת. השם המקורי של העוגות הוא באבא או-רום. יודעי דבר מספרים, כי את עוגת הבאבא המציא מלך פולין בשנת 1705 והיא הובאה לפריס במאה ה-19. היום היא נחשבת לקינוח צרפתי קלאסי.

    מרכיבים:
    40 גרם שמרים של קוביית שמרית
    1/2 כוס סוכר (90 גרם)
    1 כוס חלב או מים, פושר
    6-5 כוסות קמח מנופה (625 גרם)
    1 כפית מלח
    8 ביצים גדולות
    1 כפית תמצית וניל
    1/4 ק"ג חמאה או מרגרינה, מרוככת
    1/4 ק"ג צימוקים, רחוצים ומיובשים

    אופן ההכנה:
    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
    מכינים שאור מהשמרים עם 1 כפית מהסוכר המדוד ומחצית מכמות החלב. בוחשים היטב.
    מוסיפים 1 כוס מהקמח המדוד ומערבבים לתערובת אחידה.
    מכסים, מניחים במקום חם לתפוח עד שהתערובת מעלה בועות (כ-20 דקות).
    מכניסים את שארית הקמח, המלח והסוכר לקערת עירבול.
    צרים גומה ומוסיפים לתוכה את השאור, הביצים, תמצית הווניל והחלב. טורפים לתערובת אחידה, סמיכה כדי דחיקה משקית בצק.
    ממשיכים לטרוף ומוסיפים את החמאה בהדרגה, 1/3 בכל פעם. טורפים עד שהתערובת אחידה.
    מקפלים פנימה את הצימוקים.
    משמנים תבניות קטנות וממלאים אותן כדי מחצית בתערובת בדחיקה מתוך שקית בצק בעלת צנתר חלק גדול או בכף.
    מכסים ומניחים במקום חם עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
    אופים בתנור המחומם 20-15 דקות. מוציאים והופכים על רשת צינון.
    מכינים את הסירופ:

    מרכיבים:
    3 כוסות סוכר (625 גרם)
    1 כוס מים
    קליפת לימון (ברצועה אחת) ומיץ מלימון
    1/2 כוס רום 1/2 כוס ריבת מישמש חלקה, לקישוט
    1 כוס שמנת לקצפת או שמנת פרווה
    3 כפות אבקת סוכר (50 גרם)
    1 כפית תמצית וניל
    100 גרם שקדים פרוסים
    50 גרם דובדבנים מסוכרים וקצוצים

    מערבבים בסיר כבד את הסוכר, המים, קליפת ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסירופ מקבל גוון קרמל בהיר. מסירים מהאש, מוסיפים את הרום ומסלקים את קליפת הלימון.

    שמים את העוגיות האפויות בקדרה, יוצקים עליהן את הסירופ ומשאירים אותן בתוך הסירופ עד שייספג בתוכן היטב.

    מחממים את ריבת המישמש עם 1 כף מים חמים. מברשים בתערובת את העוגיות, מעבירים לרשת צינון ועושים בהן חתך עד אמצען.

    מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל. ממשיכים להקציף עד שהקצפת מתעבה כדי דחיקה משקית. ממלאים שקית עם צנתר כוכבי ודוחקים מתוכו את הקצפת לאמצע כל עוגיה.

    זורים למעלה אגוזים ודובדבנים, מכניסים לגביעי נייר גדולים ומגישים.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA



    0 תגובות